Gratis is altijd leuk en trekt ook meteen onze aandacht, maar eens thuis ligt het gadget dat zo leuk leek meteen stof te vergaren. Vanaf nu denk je dus best twee keer na als je iets gratis meekrijgt. Heb je het echt wel nodig? Kan iemand in je gezin het meteen gebruiken? Is het antwoord op deze twee vragen neen, bespaar je dan de moeite om het gadget mee naar huis te nemen. 

Heb je je toch laten verleiden en is het overbodige gadget je huis binnengedrongen? Ga dan op zoek naar iemand die het wel kan gebruiken. Doe bijvoorbeeld je buurvrouw of tante eens plezier met de gratis gekregen parfumstaaltjes die je zelf niet gaat gebruiken. Of doe die handdoek van Mega Mindy cadeau aan de kleuterschool. 
Is er echt niemand die je gadget wil? Smijt het dan weg. Anders ligt het volgend jaar waarschijnlijk nog plaats op te eisen in je kast of schuif.