Zo zag onze kabeltjesdoos er daarstraks uit. Het gepaste spreekwoord lijkt me hier wel iets met ‘een kat’ en ‘haar jongen’.

Eerst mezelf toch even wat bestoefen. Het is een super goed idee om al je kabeltjes op één plek te bewaren. Een mens verzamelt nogal wat van die kabels. Je moet al goed nadenken om nog een toestel te vinden dat geen kabel heeft.
Dus ren naar Ikea, koop daar een doos en stop daar al je kabeltjes in. Zo weet je tenminste waar ze liggen.

Maar het is dus niet omdat je een doos hebt, dat je goed bezig bent. En daarom ben ik vandaag aan de slag gegaan met onze kabeltjes.

Koop jezelf een grote pot elastieken en wat leuke masking tape. Zo, je kan aan de slag!

Na het ontwarren, worden alle kabels apart opgerold en vastgemaakt met een elastiek. Probeer de elastiek er telkens weer rond te doen als je de kabel gebruikt hebt. Anders heb je binnen de kortste keren weer een rommelbak.

De kabels die je niet vaak gebruikt of waarvan je niet meteen meer wist voor wat ze diende, kan je best markeren. Het makkelijkste is om met masking tape te werken. Maak een vlagje aan elke kabel en schrijf daarop bij welk apparaat de kabel hoort. Zo moet je de volgende keer geen uren meer zoeken.

Smijt trouwens ook meteen alle kabels weg die je niet meer gebruikt. Oude gsm’s of kapotte toestellen gaan die kabels niet meer nodig hebben.

Whieee…. die kabeldoos ziet er weer heel wat beter uit! Check!