Ik zou niet weten wie er ooit op het idee gekomen is om broodpudding te maken, maar ’t was verdorie ne slimme. Maar anno 2013 heb ik er wel een luxe versie van gemaakt.

Wat heb je nodig:
* 300 gr brood (of restjes pistolets of sandwichen)
* 125 gr bruine suiker
* 5 eieren
* een zakje vanillesuiker
* 25 gr cacaopoeder
* 2 eetlepels honing
* een beetje kaneel
* een halve liter melk
Aan de slag:
* Zet de melk op een zacht vuurtje. Voeg de bruine suiker toe. Roer regelmatig tot de suiker smelt. Roer ook de cacao al door het mengsel. 
* Verscheur het brood in kleine stukjes. Vervolgens giet je het melkmengsel over het brood. Kluts de vijf eitjes wat los en daarna doe je ze ook bij het brood.
* Nu alles goed door elkaar mengen. Gebruik een pureestamper om het brood zo klein mogelijk te krijgen. 
* Op het einde mag ook de honing, het kaneel en de vanillesuiker er bij. Alles nog eens goed door elkaar roeren en je bent al klaar. 
* Smeer je cakevorm in met boter en bloem. Doe het mengsel in de cakevorm en stop nu alles voor 45 à 50 minuten in een voorverwarmde over van 200°. 
Simpel en snel! Geweldig toch?