Op zoek naar naai-inspiratie? Dan kan je altijd terecht op internet. Op allerlei blogs en sites vind je gratis en voor niks de leukste ontwerpen met foto’s en een zeer uitgebreide uitleg. Maar niets zo leuk als een boekenkast vol naaiboeken die je op regenachtige dagen kan vastpakken en je helemaal doen wegdromen van kleurrijke stofjes en mooie, creatieve ontwerpen.
Ik heb alvast een overzicht gemaakt van de boeken die je in mijn kast kan vinden:


Love at First Stitch is echt een naaiboek om in huis te halen. Ik werd er meteen verliefd op toen ik het zag liggen in de winkel. Misschien ken je de blog van Tilly wel? Zowel op haar blog als in haar boek zet ze je op weg om zelf de leukste dingen de naaien. Of je nu een beginner bent of een volleerde naaister, je gaat er zeker wat aan hebben.


Ons Breiboek is ideaal voor lange winters en koude donkere avonden. Alle verschillende steken en technieken worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke tekeningen en foto’s. Dit basisboek is echt onmisbaar in je kast.
Wat er zeker niet mag ontbreken in je boekenkast, is Handboek Naaitechnieken. Dit is echt de encyclopedie van de naaisters. Je krijgt een volledig overzicht van de materialen die je nodig hebt, de verschillende stoffen en al de mogelijke steken die je met de hand of met een naaimachine kan doen.

One-yard wonders en deel twee, fabric by fabric, one-yard wonders staan vol met super leuke en creative ideeën.
Maak een eigen schort of een linnenzak voor je vuile was. Ideeën genoeg om de komende winter achter je naaimachine door te brengen.

Deze boeken bestel je het best via internet, want ze zijn in Vlaanderen niet in de boekenwinkel te vinden. Bestellen bij onder meer Bol.com kan wel.

Allemaal Rokjes heeft ondertussen al iedereen in zijn kast staan. Dat heeft dus niet geen extra uitleg meer nodig.

       

Cath Kidston’s Naailes voor beginners staat vol met leuke ideeën voor beginners tot gevorderden. Hier lees je er alles over.

Dit geweldige Singer naaiboek moet je gewoon in huis halen. Het staat vol basis tips en tricks, maar ook vol met naaiprojecten voor beginners en gevorderden. Echt een naslagwerk voor fervente naaisters.