Ik wil vaak leuke dingen gaan doen tijdens het weekend, maar het komt er gewoon nooit van. Maar hoe komt dat nu toch?

Eerst en vooral moet je weten waar je tijd eigenlijk allemaal naar toe gaat en daar is maar één, zeer saaie oplossing voor: een tijdschema maken. Om het wat hip en trendy te maken mag je wel aan de slag met kleurpotloden, stiften en masking tape. Maak er iets leuks van!

Om al wat zicht te krijgen op je tijdsverbruik moet je minstens 3 dagen zeer nauwkeurig opschrijven wat je wanneer doet. Zorg dat er ook minstens 1 weekend- en 1 weekdag bij zit. En liefst ook oersaaie dagen, dus geen vakantiedag of partyavond.

Foto van SavvySugar

Dan noteer je een aantal categoriën zoals werk, huishouden, koken, kinderen, vrije tijd,… en die geef je allemaal een eigen kleur.

Is iedereen nog mee?
Indien nee, lees de drie bovenstaande alinea’s nog eens.
Al de rest, hou die kleurpotloden bij de hand.

Je kan het al raden natuurlijk, nu breng je elke tijdsbesteding onder in een bepaalde categorie en mag je vrolijk kleuren in je schema.

En dan komt je analytische zelf even boven en stelt zichzelf de volgende vragen: Wat valt er je op in je schema? Wat is er slecht aan? Wat is er goed aan? Waar verlies je het meeste tijd? Wat zou je kunnen veranderen?

Zo, het saaiste stuk heb je meteen gehad. Al is de info wel super interessant om meer tijd te krijgen om cava’s te drinken op een terras of te gaan shoppen met vriendinnen. Probeer dus bewust om te gaan met je tijd en je gaat al meteen een verschil merken.

Zet die cava al maar koud!