Sinds kort zijn wij ten huize Miss Fabuleus zeer grote fan van de hamburgers caprese. We ontdekte dit gerecht via onze huiskok Jeroen Meus, maar hebben het een beetje naar onze eigen hand gezet. Misschien zelfs beter gemaakt!
Op zoek naar een lekker gerecht dat ook nog eens snel klaar is? Zet deze week de hamburger caprese dan maar eens op het menu. 

Wat heb je nodig voor 4 hamburgers:

  • 500 gr varkens-rundsgehakt
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 30 gr zongedroogde tomaten
  • 1/2 bussel basilicum
  • peper en zout
  • pesto (die van de delhaize is zeer lekker)
  • pistolets
  • pancetta
  • tomaat
  • rucola
  • balsamico
  • frieten
Aan de slag:
  • Snij 1 en een half bolletje mozzarella in mini blokjes. Versnipper ook de zongedroogde tomaten al tot mini stukjes.
  • Was de basilicum en snij die ook in zeer kleine stukjes.
  • Voeg alles toe bij het gehakt en meng goed door elkaar. Proef even aan de mengeling en indien nodig kan je nog wat bij kruiden met peper en zout. 
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke delen. Maak eerst balletjes en druk ze dan plat tot hamburgers. Leg ze even in de koelkast zodat ze wat kunnen opstijven. 
Zo het zwaarste werk zit er al op. 
  • Was de rucola en de tomaat. Snij de tomaat is zeer dunne schijfjes. 
  • Bak de hamburgers en leg ook enkele sneetjes pancetta bij in de pan. 
  • Als alles bijna gebakken is, voeg je nog de overgebleven mozzarella (in schijven gesneden) toe. Laat even smelten en leg de gesmolten kaas dan op de hamburgers. 

Beleg je hamburger zoals je wil, maar zo is hij alvast super lekker:

Snij de pistolet open. Smeer eerst een laagje pesto, leg vervolgens je hamburger, rucola, balsamico, tomaat, pancetta en nog een beetje pesto er boven op. 
Nog wat frietjes bij serveren en de hele familie kan weer smullen.

P.S. Dit recept verdient een plekje in je receptenboek