Catchmyparty.com

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Dat is het ideale moment om alles eens onder de loepen te nemen. En of je nu geen of veel kinderen hebt, deze tips komen voor iedereen van pas.

De 10 tips werden verzameld door www.clarionledger.com
 1. Gebruik de laatste week van augustus om al wat orde op zaken te stellen. Waar moeten de boekentassen komen? Hoe regelen we het ontbijt? Allemaal zaken waar je best al even over kunt nadenken voor 1 september. 
 2. Maak gebruik van elektronische agenda’s. Zo kan je alle agenda’s van het gezin met elkaar delen. Ideaal om te weten welke avond iedereen nog vrij is, of wanneer je alleen moet eten. Maak ook al een agenda aan voor je kinderen. Voeg al hun activiteiten (sport, feestjes, uitstapjes,…) toe. Zo weet je perfect waar je ze overal naar toe moet brengen. 
 3. Ga eens met de grove borstel door de kinderkamers. Niet letterlijk natuurlijk, maar eind augustus is wel het ideale moment om alles weg te gooien wat weg mag. Neem drie dozen: om te houden, om weg te geven, om weg te smijten. Ga door kleren, speelgoed en schoolspullen…. Waarschijnlijk kan het allemaal wel wat opkuis gebruiken. Laat je kinderen trouwens ook helpen en meebeslissen wat weg moet en wat niet. Breng alles eerst naar de kringloopwinkel of het containerpark voor je nieuwe dingen gaat shoppen. 
 4. Denk ook eens na hoe je de lunch en het avondeten wat vlotter kan laten verlopen.                           Dinner
  • Kook in het weekend al wat extra voor tijdens de week.
  • Snij in het weekend al wat extra groenten. Zo heb je daar ’s avonds geen werk meer aan. 
  • Maak een weekmenu en hou op voorhand rekening met de planning. Een avond weinig tijd? Kies dan voor afhalen of diepvries. 
  Lunch
  beingcreativetokeepmysanity
  • Maak ’s avonds al de lunchpakketten
  • Voorzien yoghurt. Makkelijk en lekker tussendoortje
  • Koop mini groenten zoals wortels, kerstomaatjes,… Met een sausje zijn ze lekker bij de lunch.
  • Probeer eens droog fruit. Ik ben er niet zo zot van, maar jij misschien wel. 
 5. Zet je wekker vanaf nu een kwartiertje vroeger. Je gaat het nauwelijks merken, maar wel veel plezier beleven aan de extra tijd in de badkamer of aan de ontbijttafel. 
 6. Beslis ’s avonds al wat je ’s ochtends wil aandoen. Zo moet je niet in paniek rondlopen op zoek naar kleren of nog op de valreep je strijkijzer uit de kast halen.
 7. Leg je sleutels, rugzak, schoenen,… ’s avonds altijd op een vaste plaats. Zo hoef je er ’s ochtends niet hopeloos lang achter te zoeken. 
 8. Eigenlijk moet je zo min mogelijk spullen in huis hebben, maar met mini mensen in de buurt kan je maar beter op alles voorbereid zijn. Leg dus een kleine voorraad aan met schoolmateriaal (papier, fluostift,…) dat wel eens op of verloren geraakt. Heb je kleine kinderen? Zorg er dan altijd voor dat je extra batterijen in huis hebt voor het elektronische speelgoed. 
 9. Zet een plastic bak in de koffer van je auto waar je altijd wat materiaal in kan verzamelen. Leg er bijvoorbeeld meteen de zwemzak in als die klaar is. Of je eigen sportkledij. 
 10. Organiseer alles met het hele gezin. Als iedereen een beetje helpt, loopt het allemaal stukken vlotter!