Grr… deze week begon niet goed. Onze keuken zat echt vol met van die venijnige fruitvliegjes. Ze zijn dan wel mini, toch heb ik ze liever niet in de buurt. Een beetje research leerde al snel dat je ze beter niet doodmept. Deze fruitvliegjes zijn namelijk kannibalen en eten maar wat graag elkaars overblijfselen op. 
Vergeet ook Tante Kaat, want haar middeltje hielp langs geen kanten. 
Maar hoe krijg je ze dan wel weg? 
Wij hebben drie verschillende dingen uitgeprobeerd. Een bijna lege fles azijn. Ze zouden er zot op zijn. Alleen die van ons niet. Geen één gevangen met de fles azijn. 
Een gekend middeltje is een beetje azijn mengen met afwasmiddel en daar nog een scheutje water bij. Daarmee hebben we zo’n 4 vliegjes klein gekregen. 
Maar eigenlijk zijn het gewoon echte zuipschuiten. Zet gewoon een fles wijn met nog een restje wijn in. Maak een gaatje in het schroefdop. Dan kunnen ze er makkelijk in, maar niet meer uit. Het was een echt slagveld in die fles! Op dinsdag was er geen fruitvliegje meer te zien. Whiee!

Het is eigenlijk een beetje mijn geheime plek, maar ik wil ze stiekem toch ook met jullie delen. Tijdens de lunchpauze ga ik geregeld wandelen op het kerkhof. Het klinkt misschien een beetje eng, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Dit kerkhof ligt in het centrum van Brussel, maar je hoort er echt niets en je komt er ook zelden iemand tegen. Dit is zonder twijfel een geweldig tip om onder de middag even te ontsnappen van mails, telefoons en vergaderingen. 

Er wordt weer heel hard gewerkt aan leuke printables. Hou zeker de blog in het oog. Binnenkort verschijnen er weer een aantal die je helpen je leven op een leuke manier te organiseren. 

Bloed aan de muur… je kon het eerder deze week al zien op facebook. Maar de vraag was natuurlijk hoe is het er gekomen. Op donderdag nacht ben ik echt wakker geschrokken door Mister Fabuleus die wild zwaaiend met armen en benen uit bed sprong en riep: “Nu ben ik het beu! Er moet er één aan!”. Blijkbaar zat er al heel de nacht een mug vreselijk te zoemen. Al snel werd er een mug gespot en na een wilde achtervolging hingen de bloedsporen aan de muur. Ervan overtuigd dat we de schuldige hadden gepakt gingen we weer slapen. ’s Ochtends bleken er nog minstens 9 andere muggen in onze kamer te zitten… Die bloedsporen wil ik je besparen. 

Het weekend werd goed ingezet met een bbq en gezellige spelletjesavond. Winnen zat er niet in, maar ik blijf oefenen. 
Zaterdagavond was trouwens ook leuk en gezellig. Al is het altijd een beetje vreemd als je ouders en schoonouders afspreken. En dat je dan altijd op je hoede moet zijn, kan ik je garanderen! Deze keer werd mijn genante kinderverhaal over zomer- en winteronderbroeken in geuren en kleuren verteld. Tsss… 
En omdat het niet altijd feest kan zijn, was het vandaag een echte huishouddag met afwassen, inpakken, strijken en koken. Deze broodpudding was vermoedelijk het hoogtepunt. Het recept komt binnenkort zeker op de blog! 
Volg Miss Fabuleus ook via Facebook, Twitter of Instagram! Zo mis je zeker geen enkel leuk bericht. 
Tot volgende week.