Barcelona, een stad die niet op je palmares mag ontbreken. Ik was er 10 jaar geleden al, maar het werd tijd om er de sfeer nog eens te gaan opsnuiven. Maanden hadden we al uitgekeken naar onze 48 uur in deze zuiderse stad en bijna viel onze uitstap letterlijk in het water. Tot de dag van onze aankomst regende het pijpenstelen, maar daar kwam verandering in toen Miss Fabuleus voet aan grond zette.

De 100% gids bracht ons naar de leukste, lekkerste en tofste plekken van de stad. Een ideaal boekje om Barcelona van een andere kant te bekijken. De adresjes en plekjes die werden aangeraden door Annebeth Vis waren een echte meerwaarde. Maar ook jullie tips waren een leuke aanvulling.

Laat je inspireren door mijn fotoreportage en probeer de tips ook zelf uit. Ik garandeer je een super citytrip!

Wie Spanje zegt, zegt natuurlijk ook meteen tapas! En wil dat nu één van de belangrijkste redenen zijn van onze citytrip. Lekker eten en drinken, daarvoor zijn we naar hier gekomen.

Op aanraden van de 100% komen we al meteen terecht in Cerveceria Catalana. Volgens onze gids kan je er de allerlekkerste tapas van de stad eten. Slecht was het er zeker niet, maar de allerlekkerste moet je met een korreltje zout nemen. Het is een ideale instap tapasbar, met lekkere hapjes die je aan de bar kan kiezen, maar een wouw-gevoel was het niet echt. Bierliefhebbers kunnen er ook een Belgisch biertje drinken.

Barcelona is dé stad van Gaudi. Hij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de architectuur. Overal in de stad ontdek je zijn pareltjes. Zelfs bijna 100 jaar na zijn dood worden er nog dagelijks duizenden foto’s van zijn creaties gemaakt. Il faut le faire! 
Uit de 100% gids heb ik onthouden dat Casa Batllo vooral bekend is als het sprookjeshuis van Gaudi. De woning zou een ode zijn aan de Catalaanse beschermheilige Sant Jordi. Volgens de overlevering zou deze een draak hebben gedood. 
Een huis zonder één rechte muur. La Pedrera (De Steengroeve) valt met zijn golvende voorgevel meteen op in de Passeig de Gràcia. 
Maar zijn absolute pareltje is de Sagrada Familia. De funderingen zijn al meer dan 100 jaar geleden gelegd, maar pas in 2025 zal de kerk pas helemaal klaar zijn. Toch krijgt dit kunstwerk stilaan vorm. Geniet even mee! 

Wil je echt eens super lekker tapas eten dan kan ik je Can Ramonet aanraden in Barceloneta (visserswijk). Hier staan vooral visgerechten op het menu, maar de Iberico’s hangen hier ook aan de muur. Vaak moet je er reserveren, maar wij konden er gewoon meteen plaatsnemen aan de grote houten vaten midden in het restaurant. Kreeften worden er levend gevangen en uitgewuifd door de obers op hun laatste reis richting de keuken. Triest, maar als al dat lekkers later op je bord komt, ben je dat snel vergeten. Dit adresje moet je echt proberen!

Op dag twee trokken we naar La Boqueria. Deze markt, in het midden van La Rambla, is de place to be voor foodlovers. Hier word je echt overrompeld door alles wat de streek te bieden heeft. Loop er gewoon een uurtje rond en profiteer er van allerlei kleine hapjes die er overal te koop zijn. Voor geen geld eet je je buik vol.

En als je nog niet helemaal genoeg hebt van Gaudi dan raad ik je Parc Guëll aan. Dit park werd al in 1900 onder handen genomen en is vandaag nog steeds een echt pareltje. 
Trek zeker je wandelschoenen aan, want het is stijl omhoog richting Parc Guëll. De beentjes zullen het geweten hebben. 

Miss Fabuleus was plots wel heel populair. Geen idee waarom eigenlijk… 

En Mickey was blijkbaar geld aan het verzamelen voor zijn ticket naar Parijs. Ook voor tekenfilmfiguren zijn het harde tijden. 

Om het af te leren nog één tapasadresje dat het vermelden waard is! In een van de meest toeristische wijken van de stad vind je Belmonte. Toch zit je hier tussen de locals, want de tapas zijn er speciaal en super lekker. Probeer er zeker de patatos romanesco. Ze zijn om al je vingers van af te likken. 

Moet ik nog meer zeggen dan dat Barcelona lekker eten, drinken en volop genieten is van een aangename stad en sfeer.

100% Barcelona
Momedia
978-90-5767-532-4