Elke week proberen we één nieuw gerecht uit en deze week is dat kipcurry katsu. Alhoewel in eerste instantie niet iedereen overtuigd was ten huize Fabuleus, werd gisteren het kookboek van Gizzi Erskine opengeslagen op pagina 100. Een uur later waren de buiken vol en de gemoederen gelijkgestemd. Dit is dan ook een heel lekker gerecht!

Voor deze Japanse curry voor 4 personen heb je het volgende nodig:

 • bloem
 • 1 ei
 • broodkruim (Japans mag, maar hoeft niet)
 • 4 kipfilets
 • arachide olie
 • rijst
 • sla
 • 1 ui
 • 5 tenen knoflook (ik gebruikte er maar 3, want moest vandaag nog de deur uit)
 • 2 wortels
 • kerriepoeder
 • kippenbouillon
 • honing
 • sojasaus
 • laurierblad
 • garam masala
Aan de slag!
 • We starten met de saus. Snipper de ui en de look fijn en stoof enkele minuten aan. Voeg daarna ook de fijn gesneden wortel toe. Laat alles zeker 10 minuten zacht doorkoken. Vergeet geen deksel op je pot te zetten. 
 • Vervolgens voeg je 2 eetlepels bloem toe en 1 eetlepel kerriepoeder. Blijf goed roeren zodat er niets kan aanbranden. Daarna giet je beetje bij beetje de 600ml kippenbouillon in de pot. 
 • Tot slot doe je nog 2 theelepels honing, 1 eetlepel soja en een laurierblad bij de saus. Laat nu zeker 20 minuten inkoken, tot ze vrij dik is. 
 • Tijd nu om je vlees onder handen te nemen. Neem 3 borden voor bloem, ei en broodkruim. Rol je kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het broodkruim. Zo krijgt de kip straks een lekker korstje. 
 • Volgens Gizzi moet je de kip langs elke kant 2 minuten laten bakken. Uit ondervinding weet ik dat de Vlaamse kippen iets meer tijd nodig hebben. 
 • Net voor het serveren voeg je nog een halve theelepel garam masala toe. Deze kruidenmix kan je moeilijk in de supermarkt vinden, maar kijk eens op de markt of bij een Marokkaanse buurtwinkel. Tot slot kan je de saus nog zeven, maar dat moet natuurlijk niet. Serveren doe je met rijst en sla.