Als je zin hebt om jezelf eens goed te verwennen, dan is deze taart een prima idee! Welke vrouw is nu niet weg van chocoladetaart, laat staan chocolademoussetaart. En zo komen die chocolade ventje nog goed van pas ook!

Wat heb je nodig

 • 300gr pure chocolade 
 • 50gr melkchocolade
 • 175g boter
 • 8 eieren
 • 100g lichte bruine suiker
 • 100g fijne kristalsuiker
 • 1 el vanille extract
 • een springvorm 
Aan de slag:

 • Verwarm de oven op 180°C en zet een ketel water op.
 • Bekleed de binnenkant van de springvorm met aluminiumfolie en zorg ervoor dat je het folie goed tegen de bodem en zijkant drukt, zodat het oppervlak glad is. 
 • Laat de chocolade en de boter smelten (in de microgolf of au bain marie), en laat dan het mengsel wat afkoelen. 
 • Klop in een andere kom de eidooiers en suikersoorten tot een dik, bleek mengsel, romig als mayonaise: het moet als een lint van je garde lopen. Roer er de vanille en het zout en vervolgens het afgekoelde chocolademengsel door. Klop de eiwitten in een grote kom tot ze stevig zijn, doe ze vervolgens bij het chocolademengsel. 
 • Giet het moussemengsel in de met folie bedekte springvorm die je op een grote braadslee of overschotel plaatst. Giet er zo veel kokend water bij dat de vorm ongeveer 2,5 cm diep in het water staat. 
 • Zet alles voorzichtig in de oven en laat 50 minuten bakken. 
 • De taart blijft langs binnen zeer vochtig, maar langs boven moet ze wel gaar en droog zijn. Laat de taart volledig afkoelen voor je de vorm losmaakt. Daar is geduld voor nodig omdat het folie aan de zijkant moeilijk te verwijderen is. 
 • Voor de afwerking kan je wat poedersuiker of crème fraîche op de taart doen. Aardbeiden of frambozen zijn er ook heel lekker bij. 
En dan smullen maar!