Mijn absoluut favoriete stukje vlees? Ribbetjes! Vroeger at ik ze alleen op de bbq tijdens warme zomeravonden, maar sinds ik een eigen recept heb, staan ze geregeld op het menu. 
Een keukenprinses moet je er helemaal niet voor zijn. Het enige nadeel is dat het vlees zeker een uur in de oven moet, maar dat geeft je dan weer wat extra tijd om een dessertje te maken! 
Wat heb je nodig voor twee personen:
  • 2 ribben natuur 
  • 2 el ahornsiroop (esdoornsiroop)
  • 2 el mosterd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el ketchup
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Provençaalse kruiden
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • komkommer
  • mais
  • ajuin
  • peper en zout
  • slasaus 
  • frieten
Aan de slag!
  • Maak een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, de cayennepeper en de Provençaalse kruiden. 
  • Leg de ribbetjes op een overschaal of -rooster. Bestrijk het vlees royaal met de marinade. 
  • Bak de ribbetjes zo’n uur in de voorverwarmde oven op 150°C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met wat extra marinade. 
  • Maak een slaatje met de ajuin, ijsbergsla, komkommer, tomaat en maïs. Werk af met wat slasaus. 
  • Nu nog frietjes bakken en je kan aan tafel!