Laten we eens een gerecht uit de Libelle Lekker van september proberen. Het gerecht staat mooi te wezen op de cover, dus dat moet wel een toppertje zijn. Proberen maar, en ja, met wat eigen inbreng is dit best een lekker gerecht.

Wat heb je nodig:

 • 500g spaghetti, fettuccine of penne
 • 800g verse tomaten of uit blik
 • 1 wortel
 • Verse tuinkruiden (oregano, basilicum, tijm)
 • 100ml rode wijn
 • Handvol geraspte parmezaanse kaas
 • 4 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 3 el olijfolie
 • Heel klein beetje suiker
 • 500gr gehakt
 • 1 ei
 • 1 rode Spaanse peper
 • Snuifje kaneel en nootmuskaat

Aan de slag:

 • Eerst de saus! Voor mij geen verse tomaten vandaag, maar gewoon uit blik. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Laat je tomaten uit blik wel goed uitlekken. 
 • Verwarm wat olie op het vuur. Doe er de gesnipperde ui, 1 teentje look en de fijngesneden wortel in. Als alles aangestoofd is, voeg je er de tomaten, wijn en verse tuinkruiden aan toe. Nu alles rustig een half uurtje laten pruttelen. 
 • En nu de balletjes! Voeg een ei, het fijn gehakte pepertje, 3 teentje look en de kruiden (kaneel en nootmuskaat) toe. Alles goed mengen tot je een smeu├»g mengsel krijgt en dan balletjes rollen. Niet te groot maar ook niet te klein … Laat ons een pingpongballetje in gedachten houden. Bak de balletjes goed bruin in een hete pan met boter en olie. 
 • En dan, hup, de balletjes bij in de saus en laat ze zo’n 10min. garen. Indien nodig kan je nog een beetje water toevoegen. Afwerken kan met peper en zout. Is de tomatensaus wat zuur? Voeg dan een beetje suiker toe. 
 • Kook de pasta zoals op de verpakking staat en voeg ze daarna toe bij de saus. Alles goed mengen en dan serveren met wat parmezaan. 
Smakelijk!