Unwined is één van de best bewaarde geheimen in Mechelen. En vandaag ga ik dat zomaar met jullie delen. Hoe cool is dat!? Deze mini, maar super gezellige bar zit goed verstopt, ook al is de Sint-Romboutstoren niet veraf.

5 tafeltjes, een kast vol lekkere hapjes en nog een grotere kast vol wijn. Als dat niet als een fantastische feestje klinkt, weet ik het ook niet. Je proeft hier de lekkerste wijnen van over de hele wereld. Probeer zeker de verrassing van de week. Op het einde mag je altijd een wilde gok doen naar de wijn (of bubbels) die je gedronken hebt. Hoeveel keer ik het al juist gehad heb, laten we even in het midden.

De Unwined is trouwens veel meer dan alleen maar een bar. Nog op zoek naar een cadeautje, dan kies je een fles uit de kast. Voor alle smaken en budgetten wat wils. Als dat niet makkelijk is! Wil je eindelijk eens kunnen meepraten over wijn tijdens het volgende kerstfeest? Dan hebben ze ook daar een oplossing voor. Twee keer per jaar organiseren ze hier een heuse wijncursus en zo tussendoor kan je op woensdagavond ook kennis komen maken met een wijnstreek. Hapjes en wijn inclusief! Jeej!

Moet ik nog meer zeggen om te bewijzen dat deze wijnbar super is? Maar zeg het vooral niet te veel voort, want ze hebben maar 5 tafeltjes…

Unwined
Begijnenstraat 23
2800 Mechelen
www.unwined.be

Het is wel alleen open op donderdag, vrijdag, zaterdag