Bloedhete zomerdagen! Eindelijk kunnen we er eens van meespreken. Reden genoeg dus om er op uit te trekken. Vandaag geen culturele bedoeningen of fietstochten door de natuur. Laten we ons eens hip en trendy gaan gedragen in Antwerpen.

Als je deze Op Trot tip echt goed wil doen, pas dan ook je outfit aan. Vergeet die makkelijke schoenen of goed zittende T-shirt. Ga voor een skinny jeans, hippe pumps en een leuk, maar chique vestje. Je handtas hang je soepel, maar wel vrij ongemakkelijk aan je arm.

Kortom je probeert er zo uit te zien:

Dit is een stand-in voor Miss Fabuleus

Goed, we zijn er helemaal klaar voor. Beginnen doen we met een aperitief bij Cocktails at Nine. Of beter gekend als ‘Chez Gertie’s”, naar de bekende eigenares die je hier niet achter de bar gaat zien staan.

Hier mengen ze echt de vreemdste combinaties tot een heerlijk drankje. De classics staan hier natuurlijk op de kaart, maar ook tal van eigen creaties die geregeld vernieuwd worden. Zin in iets speciaals, dan noem je gewoon een paar ingredi├źnten op en krijg je zomaar een drankje op jouw maat.

De combinatie van super cocktails, loungy sfeer, gezellig terras en knusse zetels zorgt ervoor dat dit een geweldige plek is om je avondje uit goed te beginnen.

Dat dit alleen niet goedkoop is, kan je wel raden. Maar niemand die gezegd heeft dat we geen geld gingen uitgeven.

Genoeg gedronken ondertussen, op naar hip en trendy food. Place to be is dan ongetwijfeld ’t Eilandje. Sinds kort kan je daar terecht in de Burgerij. Reserveren is niet mogelijk. Het is komen en chance hebben … of wachten. Ook de Burgerij heeft een bekende eigenaar (’t is niet dat ik het er voor gedaan heb). Hem kan je wel al eens zien voorbij paraderen.

Hier serveren ze je naar eigen zeggen (oordeel vooral zelf) de beste burgers van ’t Stad. Dat ze lekker zijn, kan ik alvast bevestigen, maar dat kan ook moeilijk anders met namen als Matterhorn Cheezy, Dolce Vita, Habibi of El Sombrero.

Je lekt er je vingers af met zicht op het MAS (Museum aan de Stroom voor de cultuurbarbaren!). Een toplocatie dus!

Tot middernacht kan je Antwerp by Night gaan bekijken op het dak van het MAS. Zeker doen! Ok, je moet 10 verdiepingen met de roltrap naar boven en dat gaat niet echt snel, maar wat je dan te zien krijgt, is echt wel super.

Als dit geen goede redenen zijn om eens een avondje voor hip en trendy te gaan …