De Zeeuwse mosselen zijn weer in het land. Tijd dus voor culinair schelpdierenvertier! Mosselen natuur zijn zonder twijfel het lekkerst, maar dit gerecht* komt wel zeer aardig in de buurt!

Wat hebben we nodig voor vier personen:

  • 2kg mosselen
  • 3 tomaten
  • 1 rood pepertje
  • 1 bussel platte peterselie
  • 3 teentjes look
  • 400g spaghetti
  • 2 el groene pesto
  • 1 dl ouzo
  • 1 el olijfolie
  • peper
Aan de slag!
  • Snipper de look en het pepertje fijn. Wil je het liever niet té pikant? Verwijder dan de pitjes van het pepertje. Snipper de peterselie
  • Verhit de olijfolie en bak de fijngesnipperde look samen met het pepertje. 
  • Voeg de mosselen toe en overgiet met de ouzo. Kruid met peper en laat 8 minuten garen. Schud of schep de mosselen goed om. 
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water. 
  • Snij de tomaten in blokjes en meng onder de pesto. Roer alles onder de mosselen en laat nog 1 à 2 minuten verder garen. Schep alles nog eens goed om.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen samen met de tomaten en het kookvocht op. Bestrooi rijkelijk met de peterselie. 
* Dankjewel aan de Colruyt voor het idee, en aan Carine om het zo lekker klaar te maken!