= de stad doorkruisen met de metro. Neem zeker een Oyster-kaart, dan betaal je een heel stuk minder. 
Je kan je natuurlijk ook laten rondrijden in een typische black cab. Wel een beetje duurder dan met de metro, maar het heeft ook stukken meer klasse! 

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ook dit is centrum Londen. De pelouse van Hyde Park nodigt dan ook heel erg uit voor een picknick. 

Paarden zijn hier trouwens ook zeer welkom!

Tijd voor een beetje side seeing. Neem een rode dubbeldekker van lijn 15. Deze bus brengt je voor geen geld langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Tower Hill en St Paul.

Als je Big Ben wil horen luiden dan moet je op het uur in de buurt van de toren zijn. Om het kwartier luiden enkel vier kleinere klokjes. 

Nog snel even op de thee bij de Queen!
En dan richting Notting Hill waar het op de koppen lopen is in Portobello Road 

Books for Cooks is mijn favoriete winkeltje in Londen. Je vindt er kookboeken van over heel de wereld en daarnaast kan je er ook voor geen geld een hapje eten. Elke dag nemen ze een boek uit de rekken en koken ze daar een recept uit. Hoe cool is dat!? 
Ook super lekker eten kan je bij Nando’s! De kip wordt overgoten met een lekkere Portugese marinade en daarna heerlijk gegrild. Ook voor geen geld trouwens. Een volledige kip met 4 sides kost nog geen 17 pond en dat voor twee personen! 
Op zoek naar wat groen en rust? Wandel dan langs Regent’s Canal. Je tocht begint in Little Venice, een idyllisch plekje met woonboten, en komt aan in Regent’s Park. Ideaal op een zonnige zondagochtend. 

Ook zeker niet te missen op zondag is de Sunday Up Market in Brick Lane. Hier kan je werkelijk de hele wereld op je bord vinden. Kraampjes uit China, Marokko, Tibet,… laten je voor 5 pond echt smullen!
Tot slot nog even wat gratis cultuur gaan snuiven in Tate Modern, een oude elektriciteitsfabriek. 
Londen was weer top!