Deze grote draagtas is een eenvoudig ontwerp uit ‘Cath Kidston’s naailes voor beginners’. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld (twee vingerhoedjes).

Wat heb je nodig:
* 2x een rechthoek voor de voor- en achterkant
* 2x een rechthoek voor de voering
* 1x een rechthoek voor het voorvak
* 1x een rechthoek voor het zakje langs de binnenkant (binnenvak)
* 2x een lange smalle rechthoek voor de hengsels van de draagtas

Je kan zelf de grote van je tas bepalen. Wil je de exacte patroonmaten? Koop dan het boek. Het is te vinden in bijna elke boekenwinkel.

Houd rekening met een naadbreedte van 1 cm.

  1. Strijk boven aan het voorvak eerst 1 centimeter en dan 3 centimeter naar binnen. Stik beide vouwen door. Maak in het midden een knoopsgat
  2. Speld en stik het vlak op de voorkant, de rafelranden gelijk. Speld de achterkant van de tas op de voorkant met de goede kanten op elkaar. Stik de zij- en onderrand. Strijk bij de opening eerst 1 centimeter en dan 4 centimeter naar binnen. 
  3. Stik de zij- en onderrand van de voeringdelen met de goede kanten op elkaar. Strijk de naadtoeslagen naar binnen. Knip 5 centimeter van de bovenrand. 
  4. Stik langs een korte zijde van het binnenvak een smalle dubbele zoom. Vouw de lap in de breedte dubbel, de goede kant naar binnen, zodanig dat de zoom 5 centimeter van de andere korte zijde ligt. Speld en stik het vak. Knip de hoeken weg, keer het en strijk het. 
  5. Trek een verticale lijn 7 centimeter van de rechterrand en stik het vak hierlangs door. Vouw de naadtoeslagen bij de bovenhoeken naar binnen en naai ze met blinde steekjes vast. 
  6. Speld de bovenrand van het binnenvak tegen de bovenkant van de voering in het midden van de achterkant. Schuif de voering in de tas en vouw de inslag over de rafelranden. 
  7. Maak de hengsels door ze dubbel te vouwen en de zijranden naar het midden te strijken. Stik alles door. Speld en rijg het ene hengsel aan de binnenkant tegen de achterkant van de tas, de randen gelijk met het binnen vak. Rijg het andere hengsel ertegenover tegen de voorkant. 
  8. Stik de tas bovenaan tweemaal door, op 6 millimeter en 3 millimeter van de bovenrand. Verstevig de uiteinden van de hengsels met een extra stiksel. 
  9. Naai tot slot de knoop op de voorkant van de tas, precies tegenover het knoopsgat. 
En je bent al klaar!

Cath Kidston’s naailes voor beginners
Uitgegeven door Tirion Creatief
ISBN 978 90 4391 3393