Een top weekend = extra lang, super zonnig, een bbq-geurtje én massa’s cocktails!

De drie eerste kenmerken zijn dit weekend niet echt een probleem en met de cocktailsuggesties van Miss Fabuleus maak je er meteen een echt top weekend van!

Cocktails kan je natuurlijk altijd in een trendy, hippe bar gaan drinken. Dat is super leuk en lekker, maar vooral ook mega duur. Dus een beter plan is om ze gewoon thuis te maken. Met een basisuitrusting kan je al meteen aan de slag.
Wat heb je zeker nodig: 
* Een shaker is echt de basis … Zonder moet je er niet aan beginnen.
* Een kleine maatbeker waar je heel kleine aantallen mee kan afmeten.
* Een muddler om de ingredienten (vb: munt) fijn te stampen.
* Een persmachine om zoveel mogelijk sap uit bijvoorbeeld een limoen te halen.
* Ijs moet altijd in grote hoeveelheden in je diepvries zitten.
Nu kan je meteen aan de slag! 

Een van mijn favoriete cocktails is zonder twijfel de Mojito. Deze super lekkere mix ontstond op de suikerplantages in Cuba. Eigenlijk was het eerst een medicijn, maar veel mensen zijn er niet door genezen. En dan hebben ze er maar een cocktail van gemaakt.

Deze cocktail is helemaal niet moeilijk te maken en super lekker tijdens warme dagen zoals vandaag.

Neem een handvol muntblaadjes per glas. Je kan er nooit teveel hebben. Voeg daar een koffielepel rietsuikersiroop bij. Dan alles even goed aanstampen met de muddler zodat de smaak van de munt mengt met het rietsuiker. Snijd een halve limoen in 4 partjes en pers die uit in het glas. Vul nu het glas met ijsblokjes. Vul het glas met gekoeld bruiswater tot dat het 1/2 à 3/4 (afhankelijk van de grote van je glas) gevuld is. Tot slot voeg je er nog 60ml rum aan toe. Nu alles nog eens goed rondroeren en ’t is al klaar!

Je kan de rietsuikersiroop ook vervangen door gewone rietsuiker, maar dat maakt de Mojito een stuk minder zoet. Rietsuikersiroop kan je gewoon in de supermarkt kopen. Aan jou de keuze.

Vandaag is het meteen twee voor de prijs van een!

Een vriendin van Miss Fabuleus heeft zo’n heerlijke cocktail ontdekt dat ik hem wel moet delen met de rest van de wereld. Als je de ingrediënten van de Bolshoi Basil Green leest, dan lijkt het een wat vreemde combinatie, maar ik beloof je dat je er wild van gaat zijn.

Doe drie blaadjes basilicum en 2 koffielepeltjes suiker in een glas. Met de muddler alles fijn stampen zodat de smaken mengen. Vul het glas helemaal met ijsblokje en voeg daarna de 30ml limoensap en 40ml Vodka toe. Nu alles goed roeren en nog een scheut bruiswater toevoegen. Zo die is ook weer klaar!

De Bolshoi Basil Green drinkt als limonade en is heel verfrissend op zomerse dagen.

Binnenkort nog meer lekkere cocktailrecepten!